II Rajd Rowerowy SLD - Śladami dawnej Łodzi

Kolejna niedziela z łódzkim SLD upłynęła pod znakiem roweru. II Rajd Rowerowy "Śladami dawnej Łodzi" zgromadził kilkudziesięciu miłośników dwóch kółek, którzy wspólnie poznawali historyczne ciekawostki o Łodzi.

Drugi rajd rowerowy, zorganizowany przez łódzkie SLD, zabrał uczestników w podróż do korzeni włókienniczej i rzemieślniczej potęgi Łodzi.

Rowerowi pasjonaci wystartowali spod Wyższej Szkoły Rzemieślniczej (ul. Żeromskiego 115) i udali się w trasę, która prowadziła przez takie zakątki historyczne jak Fabryka Markusa Silbersteina (Piotrkowska 250), Art_Inkubator (Tymienieckiego 3), ŁSSE (Tymienieckiego 22G), Księży Młyn (Remiza Strażacka, Lofty u Scheiblera, osiedle robotnicze), Widzewska Manufaktura Wi-Ma (Piłsudskiego 135), Monopolis (Wydawnicza 4), EC-1 i Nowe Centrum Łodzi (Targowa 1/3).

Nie był to ostatni rajd rowerowo-historyczny zorganizowany przez łódzkie SLD. Na kolejny Sojusz zaprasza już w najbliższą niedzielę, 19 sierpnia. Tym razem uczestnicy rajdu wystartują ze Starego Rynku i udadzą się w północne rejony miasta.

II Rajd Rowerowy SLD - Śladami dawnej ŁodziII Rajd Rowerowy SLD - Śladami dawnej ŁodziII Rajd Rowerowy SLD - Śladami dawnej ŁodziII Rajd Rowerowy SLD - Śladami dawnej Łodzi