Bydgoszcz. Inna polityka jest możliwa

O programowe priorytety we własnej kampanii wyborczej pytam tym razem członka partii koalicyjnej, tworzącej Komitet Wyborczy Nowej Lewicy.

Adam Hoffmann – kandyduje do Sejmu RP w okręgu nr 4 z pozycji 9. Od wielu lat zajmuje się aktywizmem miejskim. Jest członkiem stowarzyszenia Bydgoski Ruch Miejski. Upowszechnia problem wykluczenia transportowego oraz promuje zrównoważony transport. Miłośnik kolei oraz rowerów. Od 2015 roku jest członkiem partii Razem.

– Potrzebujemy młodych i nowoczesnych polityków, którzy będą mówili o przyszłości i wyzwaniach, przed którymi stoimy. Dla mnie ważne jest budowanie Polski jako nowoczesnego państwa XXI wieku, a to oznacza:

adam hoffmann2   konf.klimat duże copy copy

Na fot. konferencja prasowa kandydatów do Sejmu z Lewicy nt. ochrony środowiska i klimatu, Bydgoszcz, 3 października br.

Tanie mieszkania na wynajem. Potrzebujemy mieszkań w dobrze zaplanowanych osiedlach. Nowe budynki muszą być tanie w ogrzewaniu oraz budowane w oparciu o przyjazne dla środowiska materiały budowlane.

Transport publiczny, na którym można polegać. Mamy 2023 rok i najwyższy czas skończyć z wykluczeniem komunikacyjnym. Autobus w każdej gminie oraz pociąg w każdym powiecie!

Tania i zielona energia. Musimy odejść od drogich i przestarzałych paliw kopalnych na rzecz taniej i czystej energii z odnawialnych źródeł. Zamiast uzależniać się od surowców z Rosji i innych dyktatur, musimy odblokować rozwój energii ze słońca, biogazu czy wiatru.

Ochrona praw i dobrostanu zwierząt. Dlatego jako parlamentarzysta chciałbym reprezentować tych, którzy tego głosu nie mają. Jestem zwolennikiem powołania Rzecznika Praw Zwierząt, ponieważ zwierzęta nie są przedmiotem a sprawcy przemocy wobec zwierząt nie mogą być bezkarni!

Not. Nina Michalak, 10 października 2023 r.